Referat ZOOM-TRÄFF 27/2 2018

Kategorier Fotoklubben Zoom - Nyheter

Välkomnade av Johannes blev det snabbt dags för kvällens (lyxiga) fika, ordnat av GB.

Hon föreslog också att en mer stabil ordning etableras för att fördela fikafixandet för våra framtida träffar, ett förslag som nu sätts i verket.

 

Kvällens övriga innehåll, utan inbördes ordning:

 

Kurt Gustavsson visade ett par bildspel från tidigare klubbresor, och under kvällen samtalades om framtida resor. Gotland var ett förslag som kom upp, hur det blir får vi se. Resegruppen jobbar på det och tar gärna emot resesugna medlemmars tankar och tips!

 

Johannes svarade på frågor om och gav en genomgång av några Lightroom- och Photshopfunktioner; mest handlade det om hur man jobbar med (lager?)masker.

 

 

 

 

Ett annat program han tipsade om, som finns i form av Plug-in till både Lightroom, PS CC och till Elements, är samlingen “Nik Collection”, vilket sen en tid tillbaka kan laddas hem gratis!

https://www.google.com/nikcollection/

 

 

Var och en fick tillfälle att fråga om vad som helst, och tillfället att ställa frågor “gick laget runt”. På det viset fick diverse funderingar svar så långt övriga medlemmar kunde bidra.

 

Klubbdistriktets stora event i år, “Närke Bergslagsfoto 2018”, arrangeras av Fotoklubben Oktav och Ställdalens fotoklubb tillsammans. Redovisningen äger rum i Hällefors lördagen den 24 mars. Lokal: Hällefors församlingshem, Klockarvägen 10, Hällefors. Mer info kommer på månadsmöte och i medlemsinfo via mejl etc.

 

Ett par tips kom upp under kvällen om ett par fotografer vars stora kunskap kan ge inspiration via deras websidor och youtubeklipp:

Thorsten Overgaard

Zach Arias

 

Vi fick se ett sådant klipp där Zach Arias, som är känd som gatufotograf, fick uppgiften att ge sig ut “på stan” med en mycket enkel kompaktkamera (och sin egen slavblixt)

och fånga personporträtt. Både roligt och väldigt trösterikt för den som t.ex. kan känna det jobbigt med “utrustningsfixeringen” vi lätt hamnar i…

 

 

 

Text & mobilbilder: Mats Neander