Referat från månadsmötet oktober

Kategorier Fotoklubben Zoom - Nyheter

I tisdags 10 oktober hade vi månadsmötet för oktober.

Vi började med att få lite information om vad som komma ska.

Nästa Zoom-träff går av stapeln 24 oktober kl. 18.30 i Fiskingegården. Ett mer praktiskt möte där vi på olika stationer kommer få veta mer om lite olika fototekniker (Blixtfoto, makrofoto mm)
så ta med kamera och eventuellt bärbar dator den som har.

Lördagen 11 november kommer det att vara en heldag inriktad på utställningen. de första timmarna kommer att gå åt till att gå genom idéer för bilder. Sedan kommer det att bli ut och försöka få till passande bilder  och sedan tillbaka för att sammanfatta. Dagen börjar 10.00 i Medborgarskolans lokaler i Örebro.

Tisdagen 14 november är det dags för nästa månadsmöte då paret Mohlin kommer att gästa oss och visa bilder. månadens bild är utskrift – inget tema.

Lite genomgång av hur man lämnar in sina bilder digitalt via mail. Ange vilken tävling det gäller eftersom flera tävlingar kan lämnas in samtidigt. Gärna ett mail per tävling och ange vilken klass bilderna är till för.

16/12 är det julfest med början kl 15.00 med bildvisning, musik, lekar och tävlingar. På denna julfest kommer ven andra fotoklubbar att bjudas in.

Bilderna från månadens bild visades och bedömdes av medlemmarna. 7 bilder deltog denna gång.

Efter det hade vi våra gäster från Degerfors Fotoklubb på besök som visade bilder och berättade om sin verksamhet.Degerfors Fotoklubb har haft sin verksamhet igång sedan 1946 och hade bra fart under 1980-talet. Tyvärr somnade klubben in lite tills nu på senare tid när det har börjat ta fart igen och vi hoppas se dem med på Närke-Bergslags foto nästa tillfälle. de gav oss ett tips på utflyktsmål som de hade varit till – Silverfallet som ligger mellan Skövde och Mariestad. Ett mycket vackert ställe tydligen.

Efter att Degerfors FK hade haft sin presentation redovisades resultatet av månadens bild:
Denna gång tar jag med alla efetrsom det bara var 7 bilder som deltog

1 Anna-Lena Vernersson
2 Ulla-Britt Sandvall
3 Ulla-Britt Sandvall
4 Anna-Lena Vernersson
5 Lasse Hallmén
6 Anna-Lena Vernersson
7 Lasse Hallmén

 

Sedan hade vi månadens medlem: Benny Karlsson som visade ett urval av sina många bilder från arkivet och berättade om sitt fotograferande.
Mycket inspirerande.

 

Degerfors bjuder in till sitt nästa möte den 19/10.