Referat från månadsmötet i september

Kategorier Fotoklubben Zoom - Nyheter

12/9 gick månadsmötet av stapeln med ett fullspäckat program:

 

Efter att Johannes hade hade hälsat välkommen till mötet fick vi information om att  reglerna för månadens bild har ändrats lite grann om hur digitala bilder ska lämnas in. Reglerna kommer att finnas att hitta här på hemsidan.

Sedan tittade vi på alla de fina bilder som ingick i månadens bild för september (Utskrift utan tema)

Efter att vi hade röstat så redovisades tävlingen Årets porträtt:

Bedömningen av bilderna hade Åmål FK och Huskvarna FK gjort

Resultat:

Efter den redovisningen var avklarad så skulle Månadens bild redovisas. Detta gjordes på ett annorlunda sätt denna gång. Alla utskrifter lades ut på borden och sedan fick man titta och fundera över bilderna framför sig och sedan kommentera bilden. Allt för att kunna komma igång med att kunna bedöma tävlingsbilder från andra klubbar. Vi har ju som bekant ett antal förfrågningar om att vara jury i andra klubbars tävlingar och för att utbilda medlemmarna i bildbedömning gjordes denna övning. Efter detta redovisades hur det hade gått för de olika bilderna.

Resultatet av Månadens bild i september:
1 Carin Gustavsson
2 Lasse Carlsson
3 Carin Gustavsson, Lasse Carlsson
4 Valdemar Andersson
5 Anna-Lena Vernersson
6 Anna-Lena Vernersson

 

När så redovisningarna var klara så var det dags för kvällens föredragare:

Susanne Flink från FK Focus visade fina bilder och berättade om sitt fotograferande. Mycket inspirerande.
Hennes bilder kan hittas på bland annat sfbild.se 

 

Mer info:

Kom ihåg Julmötet/festen 16/12 kl 15.00
Under kommande Zoom-träffar är det fortsatt arbete med utställningen och så kommer det att bli någon heldag för att tillsammans fota till utställningen. Önskemål om datum i oktober /november tas gärna emot av styrelsen. Den 26/9 är ju nästa Zoom-träff och förutom utställningsarbetet kommer det handla om fotografering med blixt.

Angående att vi önskar att fler ska delta i tävlingar så funderar styrelsen på om man ska införa “Tävlingsmentorer” så att vi kan hjälpa varandra med att komma igång med tävlandet. Det finns ju ett antal medlemmar som är vana med och gärna deltar i tävlingar som kanske kan hjälpa de som har funderingar och är osäkra.