Idag 15 oktober var den stora dagen. Då firade vi att fotoklubben Zoom har funnits i 40 år.
Två utställningar (FÄRG och en historisk utställning med klubbmedlemmars bilder genom tiden)
Dessa utställningar var uppskattade av de runt 60 deltagare som kom till jubileumsdagen.
Två lotterier genomfördes med många priser vilket också var uppskattat.
Vi hade också tre stycken föreläsare som bjöd på inspiration, entusiasm och kunskap. Mycket trevliga föreläsningar.
Den första föreläsaren var naturfotografen Anders Geidemark med sitt nya föredrag Uppdrag i när och fjärran – Från kärrsköldpaddor i Albanien till Svalbards isbjörnar. Ett mycket vackert och fascinerande föredrag. Anders har ju tidigare varit runt till andra fotoklubbar med ett föredrag. Därför kom fotoklubben överens med honom att han skulle ta fram något nytt till jubileumsdagen. Det gjorde han med bravur och de som sett och hört honom med hans tidigare föredrag fick någon nytt spännande till livs.

_mg_3767

Den andra föreläsaren var Camilla Grönbladh från Moderskeppet.se som föreläste om – Att skapa egna fotoböcker. Föreläsningnen var full av entusiasm och inpiration och det märktes att Camilla verkligen tycker om att skapa fotoböcker. De närvarande fick många tips och råd för hur man skapar sina egna fotoböcker. Det stora budet som Camilla kom med var (beroende på mottagare av boken) – Det behöver inte vara så avancerat, det är bättre att bilder används i en bok än att de läggs på lager i datorn.

_mg_3784

Den tredje föreläsaren var vår egna Jan Lindahl som föreläste om färghantering – Photoshop och att skriva ut i hemmamiljö. Ett mycket intressant och underhållande föredrag. Jan berättade hur man gör för att färgerna ska stämma från skärm till utskrift. En hel vetenskap verkar det som, men efter Jans föreläsning kanske lite mer begripligt varför färger inte stämmer överens emellanåt.

_mg_3810

 

Ett stort tack till alla som var med och gjorde det möjligt att genomföra denna dag.