REFERAT ZOOM TRÄFF 28 januari 2020

Kategorier Fotoklubben Zoom - Nyheter

Ordf. Johannes hälsade välkommen till årets första zoom träff.
Det var drygt 30 medlemmar som mötte upp.
Huvudtemat för kvällen var hur långt vi kommit med våra uppdrag inför nästa utställning MOTSATSER.
Nya Fotoutställning blir i samband med Fotomaran i Wadköping 6 juni.
Under fikastunden får vi berätta hur långt vi kommit med våra uppgifter. En del var fortfarande på tankestadiet medan andra hade kommit igång med bilder som visades och hur tankarna gick. En del kunde jobba två o två med sina motsatser och diskussionerna var igång. Många förslag och idéer kom upp som kunde inspirera andra till fortsatt arbete.
Johannes visar bilder från våra tidigare utställningar kul för både nya och gamla medlemmar.

GB berättar lite om hur tankarna gick inför våra utställningar bl.a.
Bilderna ska visas för alla medlemmar. En Utställningsansvarig. Tydligt koncept. 1 bild per person. Gemensam avsändare. Samma pris till försäljning. Egenfinansierad. Produceras tillsammans.

”ÖVERGIVET” utställning 2014 där deltog 27 medlemmar. Laminerade svart/vita foton monterades på Kapa 50×50. Utställningsplatser i Wadköping och på Krämaren.

“FÄRG” utställning 2016 där deltog 31 medlemmar. Bilderna var tryckta/överförda på materialet Banderollväv 55×70 som fick pryda väggarna på Bergöös i Hallsberg och på ’Pålsbodamarken’ samt på Segersjödagarna och till sist på vårt 40-årsjubileum som vi firade i Odensbacken.

”ÖREBRO BY NIGHT” utställning 2018 där deltog 36 medlemar. Bilderna tryckta på aluminiumplåt 30×40 Utställning på slottet i november o december och i Wadköping april 2019.

Sista dag för inlämning till ”Närbild Natur” 28 januari och
Johannes påminner om att vi ska samla på oss ”Hjälmarbilder”

Mötet avslutas med info om Årsmöte tisdag 11 februari.
Då får vi besök av Fotograf Magnus Wahman.